main logo
870

Conducerea Serviciului Vamal, întrevedere cu ambasadorul SUA în Moldova

Conducerea Serviciului Vamal a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dl Kent D. Logsdon, în cadrul căreia au discutat aspecte privind cooperarea bilaterală și perspectivele de impulsionare a relațiilor moldo-americane în domeniul vamal.

Conducerea Serviciului Vamal, întrevedere cu ambasadorul SUA în MoldovaFoto: Customs.gov.md

În acest context, conducerea Serviciului Vamal a exprimat mulțumiri ambasadorului pentru cele 10 truse valoroase destinate pentru controlul vamal din prima linie a posturilor vamale de frontieră, donate de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova, transmite Știri.md

De asemenea, a fost remarcat faptul că Guvernul SUA este un partener strategic pentru Moldova, care oferă sprijin consistent în procesul implementării tuturor activităților comune, orientate preponderent în atingerea standardelor vamale internaționale prin modernizarea și digitalizarea procedurilor vamale, fortificarea controlului vamal, îmbunătățirea comunicării, consolidarea capacităților și dezvoltarea competențelor profesionale ale funcționarilor vamali.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la cele șapte proiecte de dezvoltare în derulare, susținute de partea americană, fiind discutate și oportunitățile de valorificare a potențialului de cooperare bilaterală și asistență pe domenii de interes.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Dl Kent D. Logsdon, a apreciat rezultatele obținute de Serviciul Vamal, ca urmare a valorificării proiectelor implementate cu sprijinul SUA și a reiterat deschiderea pentru continuarea acordării asistenței, precum și realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare.

Foto: Customs.gov.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării