main logo
490

Conducerea IGSU, întrevedere cu reprezentanți din Danemarca

La data de 27 septembrie 2024, conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Daneze pentru Managementul Situațiilor de Urgență (DEMA).

Conducerea IGSU, întrevedere cu reprezentanți din DanemarcaFoto: IGSU

Întrunirea a avut loc în incinta sediului IGSU din municipiul Chișinău. Oficialii au discutat despre oportunitățile de colaborare între cele două instituții, în domeniul de gestionare a crizelor civile ca parte a viitorului program danez în Republica Moldova, transmite Știri.md. 

Potrivit IGSU, în cadrul întrevederii au fost identificate domeniile de colaborare care ar putea fi dezvoltate ulterior, în care experiențele și capacitățile operaționale ale instituțiilor omologe pot fi puse în valoare. Astfel, instituțiile au discutat despre oportunitățile organizării pe viitor a instruirilor, exercițiilor și schimbului de experiență în domeniul combaterii incendiilor, căutare și salvare urbană, domeniul CBRN, dar și aspecte privind planificarea și dezvoltarea sistemului național de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. 

De asemenea, au fost discutate posibilitățile de formare a instructorilor în domeniul gestionării strategice a crizelor, prin sesiuni de schimb de experiență și bune practici privind protecția civilă și gestionarea managementul situațiilor excepționale.

Menționăm că,  în perioada 2015-2016, în cadrul Programului PPRD East-2 au fost instruiți 16 angajați IGSU cu suportul Colegiului Autorității Daneze pentru Situații de Urgență din Snekkersten. Mai mult în anul 2018, în cadrul Programului PPRD East-3, tot cu sprijinul omologilor din Danemarca au fost instruiți 4 angajați IGSU.

Foto: IGSU

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării