main logo
372

Conducerea IGSU efectuează o vizită de lucru în România

Conducerea IGSU al MAI întreprinde o vizită de lucru în cadrul la IGSU din România.

Conducerea IGSU efectuează o vizită de lucru în România

Scopul întrunirii generalului-maior Mihail Harabagiu cu factorii de decizie este perspectiva întroducerii unui sitem nou de avertizare a populației în caz de situații excepționale, relatează Știri.md.

Un sistem similar începe să funcționeaze în România, care permite transmiterea mesajelor gratuite de tip Cell Broadcast prin rețelele mobile destinate avertizarii populatiei în diferite situatii de risc. 

Deținătorii telefoanelor mobile sunt alertați despre fenomene meteo extreme, inundatii, incendii, atac terorist sau despre alte situatii care pun în pericol viața cetățenilor. Sisteme similare de informare a populației funcționează în SUA, Japonia, Olanda și Israel, iar eficiența acestuia a fost argumentată prin prevenirea riscurilor în situații excepționale. 

Testările sistemul RO-Alert în România au început din luna iunie 2018. Vizita de famializarea a conducerii IGSU va oferi mai multe informații despre elementele de bază și mecanismele tehnice pentru crearea unei astfel de platforme în Republica Moldova. Inpectoratul General pentru Situații de Urgență al țării noastre s-a familiarizat cu experiența Europeană a țărilor Lituania și Cehia. 

Odată cu implimentarea sistemului de avertizare acesta va putea fi folosit în diverse situații de risc, iar populația ar putea reacționa pentru prevenirea consecințelor. 

La moment, în țara noastră sistemul de înștiințare a populației în caz de situații excepționale activează prin intermediul sirenelor stradale.  

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării