main logo
692

Conducerea IGC, întâlnire cu reprezentantul MAE al Republicii Franceze

Astăzi, 13 septembrie, conducerea Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) s-a întâlnit într-o ședință de lucru cu locotenentul-colonel Gilles Burel, ofițer geografic din cadrul Direcției cooperare în domeniul securității și apărării al MAE al Republicii Franceze, în cadrul căreia s-a discutat despre rolul Cooperantului tehnic detașat în țara noastră.

Conducerea IGC, întâlnire cu reprezentantul MAE al Republicii FrancezeFoto: Carabinier.gov.md

Potrivit reprezentanților Inspectoratului General de Carabinieri, această vizită marchează începutul unei colaborări bilaterale esențiale, care va dura pe parcursul următorilor trei ani, transmite Știri.md. 

Întâlnirea a fost deschisă cu un salut cordial din partea conducerii IGC, care a exprimat aprecierea pentru prezența oaspeților și a subliniat importanța acestei colaborări benefice cu partea franceză. 

Comandantul general al IGC a menționat despre angajamentul autorității franceze de a susține dezvoltarea capacităților carabinierilor moldoveni și participarea acestora în misiuni internaționale, în special la EUROGENFOR și FIEP, unde instituția de forță are statut de observator.

De asemenea, au fost menționate oportunitățile de cooperare și asistență profesională oferite de Jandarmeria Națională Franceză. Printre acestea se numără instruirile în domenii esențiale, precum analiza riscurilor, tehnici de intervenție profesională, lecții practice RAID pentru combaterea terorismului, cursuri de limbă franceză, și transferul de bune practici în beneficiul IGC, cu implicarea cooperantului tehnic, detașat în cadrul instituției.

Conducerea IGC a exprimat recunoștință pentru disponibilitatea și susținerea partenerilor francezi și a reiterat importanța consolidării relațiilor bilaterale. Colaborarea continuă cu Jandarmeria Națională Franceză este așteptată să aducă valoare adăugată pentru capacitățile și standardele carabinierilor moldoveni, având un impact pozitiv asupra securității internaționale și dezvoltării instituționale.

Ședința de astăzi subliniază angajamentul continuu al Inspectoratului General de Carabinieri pentru îmbunătățirea profesionalismului și integrării internaționale, reflectând un pas important în evoluția instituțională.

Foto: Carabinier.gov.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării