255
0
Condițiile de vânzare a alcoolului etilic vor fi modificate
255
0

Condițiile de circulație a alcoolului etilic vor fi înăsprite.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a propus, în acest sens, spre consultări publice proiectul unei noi metodologii cu privire la modul depunerii notificării privind comercializarea alcoolului etilic, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

Metodologia va fi aplicată la adresarea agentului economic interesat de procurarea alcoolului etilic pentru utilizare în alte scopuri decât producția alcoolică. În cerere va fi specificată denumirea entității, numărul de înregistrare (IDNO), cantitatea argumentată de alcool etilic solicitat.

Vânzarea se va efectua în baza unui contract. Titularul de licență va notifica în prealabil (în format electronic sau pe suport de hârtie) Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Mai exact, cu cel puțin trei zile lucrătoare până la livrarea produsului.

Într-o ședință recentă a Guvernului, vicepremierul Andrei Năstase, ministru al  afacerilor interne, a vorbit despre schemele de contrabandă cu alcool etilic, în special pe perimetrul frontierei de est a țării.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter