main logo
5283

Condiții inumane pentru adolescenții care practică waterpolo în Chișinău

Trec prin dificultăți și se antrenează în condiții necorespunzătoare.

Condiții inumane pentru adolescenții care practică waterpolo în Chișinău

Vorbim despre tinerii care practică waterpolo la Şcoala specializată pentru copii şi tineret a rezervelor olimpice de polo pe apă „Delfin".

Pe o rețea de socializare, mama unui sportiv a postat mai multe imagini în care sunt surprinse condițiile în care se antrenează copiii: în lipsa bazinului de înot, fără un teren dotat și înconjurați de arbori tăiați.

Contactat de Știri.md, antrenorul de waterpolo, Gribanov Oleg, a declarat că tinerii se antrenau la Școala Specializată de Polo „Gheorghe Osipov”, iar reparațiile aici au început abia pe 21 iulie.

În total, peste o mie de copii sunt nevoiți să facă antrenamentele în condiții improvizate, iar terenul alocat temporar pentru aceștia este plin de arbori defrișați.

Cât timp nu sunt gata bazinele, copii se antrenează pe terenul Liceul Teoretic ucrainean Taras Şevcenko din Capitală.

În imaginile distribuite de părinți se vede cum în locul antrenamentelor, tinerii sportivi sunt nevoiți să facă ordine pe teren, doar pentru a-și menține forma fizică.

Părinții sunt indignați de indiferența autorităților și nepăsarea față de condițiile în care sunt pregătiți viitorii sportivi ai țării.

Aceștia se adresează conducerii țării și cer condiții pentru tinerii care practică waterpolo.

Ulterior, la postarea mamei a reacționat președintele țării, Igor Dodon, dar și socialistul Ion Ceban.

Ion Ceban va avea o întâlnire pe acest caz, cel puțin așa a scris.

Contactați de Știri.md, responsabilii de la Spații Verzi au declarat că nu ei sunt cei care au inițiat defrișările și nu cunosc detalii.

În Capitală sunt 7 bazine de înot specializate pentru antrenamente, iar 5 dintre acestea sunt închise pentru reparații. Deși până la 1 septembrie acestea trebuiau să fie deschise, reparațiile încă sunt în toi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării