main logo
1393

Concursul pentru șefia Franzeluța: Fostul director cere explicații

Fostul director de la Franzeluța, Victor Matcov, cere explicații privind concursul la șefia combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța”.

Concursul pentru șefia Franzeluța: Fostul director cere explicațiiVictor Matcov / Foto: captură video

„Se zvonește că cineva a adus și o pungă la APP, și de asta cred eu că cineva trece și în turul doi. Și nu cred că era pâine”, a declarat Matcov în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Am candidat, dar nu am trecut concursul, dar aici apar multe întrebări de suspiciuni. Regulamentul este făcut de Agenția Proprietății Publice, membrii Consiliului devin echipa de selectare a directorului general, deci tot ei sunt cei care organizează acest concurs.

Au fost două etape, prima trebuia să dăm planul nostru de dezvoltare a întreprinderii, CV, și dacă treci, automat ai trecut în a doua etapă de intervievare. Din cinci candidați am trecut 4 și aici apar întrebări de suspiciune. Din cinci candidați trec 4 și din informația oficială pe care o cunosc unul din acești patru are antecedente penale. Și întrebarea mea pentru comisia de selectare: Au făcut vreo solicitare la organele de control pentru a afla care este situația? Mai mult decât atât, se zvonește că cineva a adus și o pungă la APP, și de asta cred eu că cineva trece și în turul doi. Și nu cred că era pâine.

Se desfășoară pe data de 15 noiembrie concursul, trecem intervievarea și eu aflu a doua zi că nu am trecut. Așteptam un argument de la ei de ce nu am trecut, dar nu am primit. atunci am trimis o scrisoare către ei cu întrebarea care au fost criteriile de selectare. Ei îmi dau un răspuns ieri, 22 noiembrie, și îmi spun „candidatura mea a fost respinsă”, a menționat Victor Matcov.

Pe 16 noiembrie, Agenția Proprietății Publice a anunțat că Andrei Beșliu a câștigat concursul pentru funcția de director al S.A. „Franzeluța”.

Chiar a doua zi, angajații combinatului au organizat un protest în care s-au arătat nemulțumiți de noul director și au spus că își doresc să fi rămas Victor Matcov în fruntea întreprinderii. Protestele au continuat și în alte zile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării