11 octombrie, 08:23
379
0
Concursul Descoperim Eroi în localitate la noi și-a desemnat învingătorii
11 octombrie, 08:23
379
0

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a participat ieri, 10 octombrie, la festivitatea de premiere a concursului „Descoperim Eroi în localitate la noi”.

Ministrul Igor Șarov a menționat că numărul mare a participanților care s-au înscris la acest concurs ne demonstrează faptul că tânăra generație este interesată de studierea istoriei, iar acest concurs le oferă posibilitatea să descopere eroicul în faptele oamenilor din localitatea lor de baștină sau reședință, persoane aparent comune, dar care au un destin impresionant, transmite Știri.md.

„Apreciez implicarea organizatorilor și suportul partenerilor de dezvoltare în desfășurarea acestui concurs.

Felicitări premianților și profesorilor care i-au îndrumat pe parcursul realizării acestui proiect de cercetare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va sprijini în continuare această inițiativă.”, a afirmat oficialul.

Concursul „Descoperim Eroi în localitate la noi” este parte a proiectului interregional din 4 țări: Ucraina, Belarus, Georgia și Republica Moldova „Concurs cu tematica pentru elevi si studenți 2019-2020”.

În Republica Moldova, prima ediție a concursului s-a desfășurat în anul 2017 și a întrunit 135 elevi cu vârsta între 14 și 21 ani de la 23 de instituții, îndrumați de 32 cadre didactice; elevii-participanți care au produs în total 101 lucrări.

În ediția curentă s-a mărit aria de cuprindere a proiectului.

Etapa de cercetare pentru elevii de gimnaziu s-a soldat cu depunerea a 57 de cercetări individuale și 18 cercetări de grup, la care a lucrat un număr cumulat de 111 elevi, expunându-și rezultatele muncii în materiale video, postere, jurnal-cronică prezentări în format Power Point.

13 dinte aceste lucrări au fost selectate pentru publicare ulterioară într-o culegere de produse ale proiectului.

Liceenii au produs 68 de lucrări, între care 32 au fost nominalizate ca fiind finaliste: 28 de elevi învrednicindu-se de locuri premiante, iar  25 – de mențiuni.

Sinteza lucrărilor-premiate va face, de asemenea obiectul publicației, alături de lucrările de gimnaziu.

Învingătorii concursului vor participa în luna noiembrie la o tabără online de studiere a istoriei, organizată în Berlin, Germania.

În Republica Moldova concursul „Descoperim Eroi în localitate la noi” este organizat de AO „DVV International Moldova”, Reprezentanța în Republica Moldova a Asociației Germane pentru Educația Adulților, în colaborare cu Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova – ANTIM.

  • 1/6
  • 2/6
  • 3/6
  • 4/6
  • 5/6
  • 6/6
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter