596
0
Concurs public cu CV-uri ascunse la Administrația Penitenciarelor
596
0

Doar 7 dintre cei 15 pretendenți la funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor au trecut de etapa probei scrise din concurs.

CV-urile candidaților care vor urma să treacă de proba interviului nu au fost însă făcute publice, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Ministerul Justiției informează că au susținut cu succes proba scrisă doar șapte candidați, care au acumulat următorul punctaj:

  1. Igor Axenti – 10
  2. Iuliana Curea – 7,5
  3. Mihail Rotaru – 7,2
  4. Vladislav Bușmachiu – 7,1
  5. Vitalie Munteanu – 6,6
  6. Mihail Valuța – 6,5
  7. Vasile Dobînda – 6,1

Candidatul care a acumulat cel mai mare punctaj, Igor Axenti, a fost inclus în concurs după încheierea perioadei de depunere a dosarelor, asta după ce Comisia de concurs a decis reluarea concursului, deși erau deja depuse 13 dosare. Am apelat serviciul de presă al Ministerului Justiției pentru a afla detalii despre cine este acest Igor Axenti, dar și cine sunt și ceilalți candidați care au trecut de proba scrisă, însă purtătoarea de cuvânt a ministerului ne-a comunicat că CV-urile nu pot fi făcute publice pentru că ele sunt în posesia celor de la Resurse umane.

„CV-urile sunt doar în serviciul Resurse umane și ele nu sunt făcute publice. Presupun că în momentul în care va fi ales director, atunci ele vor fi publicate. Nu știu dacă în prezent ar fi cazul să se facă publice CV-urile candidaților”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Justiției.

Concursul pentru ocuparea celor două funcții sunt organizate după ce în noiembrie 2018, directorului interimar al ANP, Aureliu Suhan, i-a expirat mandatul. Fotoliul de director adjunct a devenit însă vacant încă din mai 2018.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter