main logo
3443

Concertul lui Morgenshtern s-a anulat? Scena din PMAN s-ar demonta

Desfășurarea concertului lui Morgenshtern la Chișinău este în continuare „sub semnul întrebării”.

Concertul lui Morgenshtern s-a anulat? Scena din PMAN s-ar demontaFoto: replicamedia

În aceste momente, în Piața Marii Adunării Naționale s-ar face lucrări de demontare a scenei. Informația a fost comunicată de mai mulți lucrători reporterului Replica Media, care s-a deplasat la fața locului, transmite Știri.md.

Astfel, în aceste momente s-ar face lucrări de demontare a scenei unde pentru ziua de duminică este așteptat rapperul rus Morgenshtern.

Totodată, potrivit unor surse, organizatorul concertului ar fi renunțat.

Contactat de Replica Media, organizatorul manifestației, activistul prorus Veaceslav Valico, ne-a comunicat că, „indiferent de situații”, concertul va avea loc și că în aceste momente de fapt se fac lucrări de montare a scenei.

„Concertul va avea loc. Acolo are loc montarea scenei. Totul decurge așa cum a fost plănuit, iar concertul va avea loc indiferent de situații și vremea de afară”, ne-a comunicat Valico.


Ieri, directorul de concerte al artistului rus, Vladimir Șavgulidze, a declarat pentru NewsMaker că desfășurarea concertului lui Morgenshtern la Chișinău este „sub semnul întrebării”. Potrivit acestuia, evenimentul urma să fie dedicat tinerilor, însă în prezent, situația „capătă un context ciudat”.

Potrivit acestuia, inițial s-a discutat despre desfășurarea unui concert consacrat tinerilor.

„Se planifica ca oamenii să petreacă timpul grozav. Însă acum capătă un context ciudat, iar noi nu participăm la lucruri ciudate, de aceea noi suntem pentru pace și pentru oameni”, a spus Șavgulidze pentru NewsMaker.

Totodată, Șavgulidze a subliniat că nu îl cunoaște personal pe Veaceslav Valico, organizatorul manifestației de duminică.

La 14 iunie, rapperul rus Morgenshtern anunța pe rețelele de socializare că este la Chișinău, iar pe data de 19 iunie, de ziua absolventului, va susține un concert în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din inima Capitalei.

Coincidență sau nu, însă în aceeași zi, pe 19 iunie, Partidul ȘOR a invitat, la ora 17:00, cetățenii „să iasă masiv în stradă, pentru a opri scumpirile”. Totuși, solicitați de Replica Media, reprezentanții formațiunii ne-au comunicat că, duminică, Partidul ȘOR nu este organizatorul niciunui concert.

Pe 15 iunie, pe site-ul Primăriei Capitalei a apărut informația despre organizatorul manifestației. Este vorba despre activistul prorus Veaceslav Valico, singurul candidat independent de la alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021.

Cererea privind „Desfășurarea evenimentului dedicat tinerilor Republicii Moldova” a fost depusă la 14 iunie la Primărie, urmează să se desfășoare între ora 15:00 și 22:00, la care sunt așteptate 20 de mii de persoane.

Veaceslav Valico este un controversat activist civic prorus din Chișinău. S-a înscris în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare din 2021. La dezbateri însă, acesta a fost reprezentat de omul de afaceri fugar Veaceslav Platon, care venea de fiecare dată în studiourile televiziunilor. Asta după ce controversatul om de afaceri a fost numit persoană de încredere din partea candidatului independent Veaceslav Valico.

Atât Valico, cât și Platon, care se află acum la Londra unde se ascunde de justiția din Republica Moldova, nu au comentat organizarea concertului. Vom reveni imediat când vor reacționa.

Între timp, jurnalistul Andrei Bolocan a publicat o adresare pe canalul său de YouTube către rapperul rus Morgenshtern.

Bolocan i-a povestit despre organizatorii concertului, mai exact despre Veaceslav Valico, și l-a îndemnat să renunțe la acest concert.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării