main logo
634

Concert cu Leșcenco și Kobzon: Voronin a fredonat versuri

Au răsunat piese din anii de război aseară în parcul Afgan din sectorul Râșcani al Capitalei. Cu o întârziere de trei zile, partidul Șor a organizat un concert dedicat zilei de nouă mai.

Concert cu Leșcenco și Kobzon: Voronin a fredonat versuriConcert cu Leșcenco și Kobzon: Voronin a fredonat versur

Invitați speciali au fost interpreții ruși Iosif Kobzon și Lev Lescenco. A venit să-i asculte și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, care recunoaște că moldovenilor le place să psărbătorească zile la rând, relatează Protv.md

Parcul Afgan din sectorul Râșcani a fost plin aseară de lume. Primii care au ieșit în scenă au fost artiștii din Moldova, ca mai apoi să-și facă apariția invitații speciali din Rusia. Lev Lescenco și Iosif Kobzon au interpretat, pe rând, mai multe piese din anii de război.

Oamenii prezenți la concert, majoritatea vârstnici, au cântat împreună cu ei. Veniți din mai multe raioane ale țării, oamenii spun că au vrut să-i asculte pe cei doi artiști, pe care până acum i-au văzut doar la televizor.

Au fost și câțiva locuitori din Orhei, care spun că au venit să-și susțină primarul, Ilan Șor. Nu a mai contat nici faptul că au sărbătorit nouă mai cu o întârziere de trei zile.

Printre spectatori a fost și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, care a fredonat și el câteva versuri.

„Prietenii mei, Cabzon și Leșcinco, m-am întâlnit cu dumnealor și am venit împreună la concert. Așa cântă plăcut din istoria noastră. Iar moldovenii iubesc sărbătorile, super”, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Concertul s-a încheiat, tradițional, cu un show cu focuri de artificii, care a durat aproximativ zece minute. Lev Lescenco spune că a venit în Moldova la invitația lui Ilan Șor și că aici se simte ca acasă.

„Este pentru noi un pământ drag. Avem aici mulți prieteni, suntem uniți cu legături frățești, cu poporul din Moldova”, a menționat Lev Leșcenco, interpret rus.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului, spune că a organizat concertul cu întârziere pentru că abia ieri cântăreții ruși au putut veni la Chișinău.

„Doi ani în urmă am făcut concert pentru orheieni. A fost Lev Lescenco, dar în acest an, după ce ne-au rugat locuitorii din Chișinău, noi am organizat concertul aici”, zice Ilan Șor, liderul partidului ȘOR”.

Organizatorii ne-au spus că vor anunța mai târziu cât a costat evenimentul. Concertul organizat de partidul Șor încheie seria de manifestații dedicate zilei de nouă mai.

Partidul socialiștilor a fost primul care a organizat un concert cu aceasta ocazie, pe data de 8 mai, când pe scena din Piața Marii Adunări Naționale au cântat interpreții ruși Oleg Gazmanov și Denis Maidanov. A doua zi, la invitația Partidului Democrat la Chișinău au venit mai mulți artiști străini, precum Thomas Anders, Delia și formația Blue.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării