main logo
1025

Comuniștii și Partidul Șor au protestat la ANRE contra scumpirilor resurselor energetice

Câteva sute de oameni au protestat astăzi, 20 mai, în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, față de prețurile exagerate la carburanți, energie electrică și gaz.

Comuniștii și Partidul Șor au protestat la ANRE contra scumpirilor

Flashmobul a fost organizat de Partidul „Șor”, în comun cu Partidul Comuniștilor. La eveniment au participat deputați din partea celor două partide de opoziție, conducerea și membrii Organizației de Veterani, precum și consilieri municipali, transmite Știri.md.

Oamenii au cerut demisia ANRE, pe care au învinuit-o de incompetență și de faptul că nu face nimic pentru a împiedica majorarea prețurilor. Totodată, oamenii au acuzat guvernarea PAS pentru faptul că îi sărăcește intenționat și că i-a abandonat complet.

„De vină pentru tot ce se întâmplă în țară e această guvernare. De vină e Maia Sandu, de vine e Andrei Spînu, care nu e dominator, dar terminator. Aceeași vină o poartă o serie de alte instituții, printre care și ANRE. Ce ne-a promis PAS? Că va descoperi schemele și le va anihila. Iată unde se simt bine schemele - aici, la ANRE”, a declarat Elena Bodnarenco, deputat PCRM.  

La rândul său, deputatul Partidului „Șor” Marina Tauber a declarat că Guvernul actual este o rușine națională, care, în loc să ofere soluții, face show-uri de prost gust.

„Mergem înainte, ca o platformă de opoziție care vrea să lupte pentru drepturile cetățenilor. Guvernul actual este o rușine națională. Cei care majorează prețurile în fiecare zi stau în fotolii calde. Cerem insistent ca acești oameni să-și părăsească fotoliile. 

La protestul de azi sunt mai mulți oameni în vârstă, care au construit această țară, dar care astăzi sunt nevoiți să moară de foame și să nu aibă cu ce achita facturile. Pragul psihologic pentru benzină a trecut de 30 de lei. Actuala guvernare, în loc să ofere soluții, face show-uri de prost gust. Rușine, Maia Sandu! Demisia!”, a afirmat Marina Tauber.

„Cerem demisia in corpore a ANRE. Această instituție trebuie lichidată, pentru că nu aduce beneficii Republicii Moldova. Angajații acestei instituții au salarii grase, cărora le este în cot de problemele cetățenilor. Trebuie să scăpăm de actuala guvernare, care este una incompetentă și nu se știe ce prețuri vom avea la toamnă”, a menționat Veaceslav Nigai, deputat PCRM.

„Domnilor de la ANRE, vă rog să ne spuneți în ce constă activitatea Dvs.? Vă spunem noi, în fiecare dimineață, ei vin la birou și trimit companiilor petroliere tarifele privind carburanții. În computerul lor sunt cifrele, formula pe care le trimit companiilor care vând carburanți. Atât! Aceasta este întreaga activitate a acestei instituții, pentru care primește bani nebuni. Ceea ce-ar mai face din când în când este să verifice dacă s-au respectat tarifele stabilite de ANRE”, a spus deputatul Vadim Fotescu.

La eveniment au participat conducerea și membrii Organizației de Veterani, precum și consilieri municipali.

„Vrem o viață decentă, dreptate, respect. Ceea ce face PAS, Guvernul Maiei Sandu se numește genocid. Consiliul Municipal Chișinău, Primăria Chișinău sunt nevoiți să acorde ajutoare locuitorilor Capitalei, pentru a face față cheltuielilor provocate de incompetenții de la putere”, a adăugat consilierul municipal din partea Partidului „Șor”, Serghei Burgudji.

„În această clădire sunt o parte din golanii din această țară. Noi toți plătim impozite, dar acestea se duc în buzunarele acestor nesimțiți. Bătrânii noștri, tinerii o duc din ce în ce mai greu, nu au bani de medicamente, de proceduri medicale. Jos golanii!”, a spus un participant al protestului.

Reamintim că în weekend prețul pentru un litru de benzină A95 va fi de 30,30 lei, iar motorina va costa 27,11 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării