main logo
1077

Comrat: 30 de cai de rasă au participat la o competiție de hipism

La Comrat a avut loc o nouă ediție a competițiilor ecvestre „Komur-At”, un eveniment tradițional dedicat zilei orașului, care este sărbătorită pe 17 august. Denumirea „Komur-At”, care în limba găgăuză înseamnă „Calul Negru”, face referire și la istoria localității, care în trecut se numea Komurat.

Comrat: 30 de cai de rasă au participat la o competiție de hipismFoto: comrat.md

La competiție s-au înscris aproximativ 30 de participanți din toate colțurile țării. Organizat de primăria orașului și clubul ecvestru „Komur-At”, evenimentul a atras sute de oameni, care s-au adunat la hipodromul local pentru a urmări cursele pline de adrenalină, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Viteza, adrenalina și puterea cailor, alături de emoțiile intense, au captivat atât participanții, cât și spectatorii competițiilor. La Comrat s-au întâlnit tineri începători și călăreți cu experiență, oferind un spectacol de neuitat pentru toți cei prezenți.

„Particip astăzi la prima cursă cu prietenul meu. Mă antrenez de la 10 ani și îmi place foarte mult. Îngrijesc calul acasă și lucrez cu el o oră - o oră și jumătate pe zi. Îl cheamă „Kafadar”, are 2,5 ani”, a spus Nichita Pioglo, participant din Comrat.

„De la Florești, satul Temeleuți, am venit de departe, de la 260 de kilometri. Are 3 ani, participăm de 2 ani. A fugit bine, s-a arătat super”, a menționat Sergiu Inculeț, participant.

„Suntem din raionul Cimișlia, ne-au invitat prietenii din Comrat. Este o măsură foarte bună aici, care e uitată de mulți ani, dar pe ani ce trece măsura asta se înnoiește”.

„Am venit cu părinții, am vrut să vedem cursele. Este foarte interesant și distractiv aici, atmosfera este plăcută. Am fost aici și anul trecut. Mi-e interesant”, afirmă spectatorii.

Potrivit organizatorilor, competiția se desfășoară pentru al treilea an consecutiv.

„Avem tot mai mulți participanți, au fost înscriși zece cai de doi ani, în cinci categorii, aproximativ 30 de cai de doi, trei, patru ani și vârste mai mari și ca atracție principală vor fi cursele de călărie”, a declarat Oleg Kristov, președintele Clubului de Hipism din Comrat.

„Noi toți iubim caii și astfel de competiții sunt organizate nu întâmplător, ci pentru că simbolul orașului nostru este calul negru. Curse de cai s-au organizat întotdeauna în istoria găgăuzilor. Le doresc tuturor succes. Primul loc a fost ocupat deja de Cimișlia, sper că și călăreții noștri vor obține premii”, a declarat Serghei Anastasov, primarul din Comrat.

La competițiile ecvestre „Komur-At” din acest an au participat călăreți și cai din Drochia, Florești, Tighina, Ceadâr-Lunga, Congaz, Comrat, Cimișlia, Temeleuți și din alte localități. Câștigătorii competițiilor au primit diplome și premii bănești.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării