main logo
478

Compensații din buget pentru angajații participanți la Prima Casă

Angajații instituțiilor bugetare vor beneficia de compensarea parțială din bugetul de stat a cheltuielilor suportate la procurarea unei locuințe prin contractarea de credite ipotecare.

Compensații din buget pentru angajații participanți la Prima Casă

Mărimea compensației va fi de 50% din cheltuieli, transmite IPN cu referire la un regulament aprobat de Guvern.

Prețul maxim al locuinței nu trebuie să depășească 600 de mii de lei. Această sumă constituie valoarea medie de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile eligibile în cadrul Programului „Prima casă”, constatată de la începutul implementării programului.

Rambursarea este de 50% din cost, oferită pe parcursul a 25 ani, cu menținerea formulei respective indiferent de termenul contractual.

Compensația va fi transferată lunar, direct la contul bancar utilizat de către solicitant la instituţia creditară pentru decontările aferente creditului ipotecar, pentru a garanta utilizarea conform destinaţiei a mijloacelor alocate din bugetul de stat.

Pentru anul 2018, volumul alocațiilor prevăzut constituie 20 de milioane lei, incluse în bugetul de stat pe anul curent.

Participanții la program achită o rată inițială de ce puțin 10% din preţul locuinței. Creditului ipotecar, de rând cu plățile aferente, urmând a fi achitate într-o perioadă de cel mult 25 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării