main logo
445

Companiile de asigurări vor plăti mai mult pentru eliberarea licenței

Modificările în privința Legii cu privire la asigurări au fost publicate în Monitorul Oficial. Prin urmare, companiile de asigurări trebuie să conformeze noilor reguli.

Companiile de asigurări vor plăti mai mult pentru eliberarea licențeiCompaniile de asigurări vor plăti mai mult pentru eliberarea licenței

Astfel, taxa de eliberare a licenței pentru activitatea de asigurare (reasigurare) va fi de 20.000 de lei, adică cu 7.000 de lei mai mare, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

De asemenea, taxa pentru eliberarea copiei autorizate de pe licență, pentru reperfectarea licenței sau a copiei autorizate a acesteia, precum și taxa pentru eliberarea duplicatului va fi în mărime de zece la sută din taxa pentru licență. Banii plătiți nu vor fi rambursați în cazul în care aiguratorul (reasiguratorul) nu își începe activitatea sau încetează să funcționeze.

Totodată, autoritățile au stabilit să fie majorat termenul maxim în care va fi eliberată licenta de activitate. Acesta va fi de cel mult trei luni din data primirii declarației privind eliberarea licenței și a tuturor documentelor anexate. În cazul solicitării reperfectării licenței, acest termen este de cel mult 20 de zile lucrătoare.

Formularea de licență se va perfecta în termen de trei zile lucrătoare din data intrării în vigoare a hotărârii autorităților de supraveghere cu privire la acordarea/reperfectarea licenței.

Companiile urmează să solicite câte o copie autorizată a licenței pentru fiecare filială, reprezentanță sau subdiviziune separată pe care o va deschide. Licențele eliberate de autoritatea de supraveghere sunt valabile pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele ei, în conformitate cu acordurile internaționale la care țara noastră este parte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării