main logo
616

Companiile aeriene vor asigura cu măști pasagerii și personalul

Companiile aeriene vor trebui să asigure cu echipament de protecție individuală (măști și mănuși de unică folosință) pasagerii și personalul aeronautic.

Companiile aeriene vor asigura cu măști pasagerii și personalulFoto: ipn.md

O circulară care impune mai multe măsuri de protecție întru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus de tip nou a fost transmisă tuturor agenților aeronautici de către Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC), transmite Știri.md cu referire la IPN.

Serviciul Medical al Aeroportului Internațional Chișinău și Departamentul management al urgențelor de sănătate din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică din Aeroportul Internațional Chișinău va asigura personalul cu echipament de protecție individuală la necesitate și vor instrui personalul.

Întreprinderile de deservire la sol vor intensifica măsurile de triere a tuturor suprafețelor, de la aeronavă, la echipajul navigant și complexul aerogării, înainte și după aterizare.

AAC menționează că procurarea echipamentului individual de protecție va fi asigurat de către fiecare instituție în parte pentru personalul din gestiune.

La nivel global, circa cinci mii de oameni au contractat virusul Coronavirus de tip nou. Cele mai multe cazuri sunt în China. Numărul deceselor a depășit 100.  În Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de îmbolnăvire.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării