main logo
919

Compania Simpals, beneficiară a proiectului Oraș curat cu e-deșeu reciclat

Anul acesta, la Chișinău a fost lansat proiectul „Oraș curat cu e-deșeu reciclat", al cărui scop principal este colectarea, reciclarea și reutilizarea deșeurilor electronice. Simpals a decis să sprijine inițiativa și să devină participantul proiectului.

Simpals, beneficiar al proiectului Oraș curat cu e-deșeu reciclat

Inițiativa proiectului „Oraș curat cu e-deșeu reciclat" aparține Asociației obștești pentru Valorificarea Deșeurilor, sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău și Asociația non-profit de colectare și reciclare Moldrec / Gara de Reciclare.

„Analizând situația din țară și bazându-ne pe experiența altor țări, am decis să ne concentrăm eforturile nu numai asupra protecției mediului, dar și asupra reciclării sigure și reutilizării deșeurilor electronice", a declarat managerul proiectului Aurelia Bahnaru, vice-directorul Asociației obștești pentru Valorificarea Deșeurilor.

În cadrul acestei inițiative, în Capitală vor fi instalate 80 de tomberoane destinate colectării deșeurilor electronice. Locuitorii Chișinăului vor putea arunca tehnica deteriorată, bateriile vechi și orice alte deșeuri electronice pentru a fi prelucrate ulterior în condiții sigure pentru mediul înconjurător. Unul dintre aceste tomberoane deja a fost instalat în oficiul companiei Simpals.

 Organizatorii și participanții la inițiativa „Oraș curat cu e-deșeu reciclat" planifică să colecteze cât mai multe deșeuri de acest tip pentru a reduce cantitatea de deșeuri toxice în haldele din oraș și pentru a reduce nivelul poluării naturii. 

Potrivit inițiatorilor proiectului, unele detalii tehnice conțin materiale destul de valoroase, care pot fi restabilite prin prelucrare și reutilizate în producție. Acest lucru va fi benefic nu numai pentru mediu, ci și pentru economia țării.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării