main logo
2643

Compania de taxi Yandex își anunță înregistrarea juridică în R. Moldova

Din 30 ianuarie, serviciile de taxi prestate de Yandex vor fi gestionate de Ridetech S.R.L., o entitate înregistrată în Moldova. O astfel de notificare au primit călătorii. Aceasta în condițiile în care legea aprobată în 2023 impune firmele și platformele de taxi să fie înregistrate juridic în Moldova și să se conformeze normelor prevăzute pentru transportul de pasageri.

Compania de taxi Yandex își anunță înregistrarea juridică în R. MoldovaImagine simbol

Așadar, în mesajul expediat, Yandex anunță că se conformează noilor prevederi din Codul transporturilor rutiere, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Începând cu 30 ianuarie, Ridetech S.R.L. - societate înregistrată în Republica Moldova - vă va furniza serviciul și vă va prelucra datele cu caracter personal. Garantăm că datele Dvs. vor beneficia de același nivel de protecție și siguranță, că veți avea posibilitate de a vă exercita drepturile și de a utiliza căile prevăzute de lege în acest scop”, se arată în mesaj. 

De menționat că toți deținătorii de platforme și aplicații de comenzi de taxi vor trebui să se înregistreze juridic pe teritoriul țării, iar sistemele să fie utilizate doar prin intermediul operatorilor de transport care prestează servicii în sistem de taxi. Obligațiile sunt impuse în baza unei legi aprobate în toamna anului 2023. O altă prevedere a inițiativei legislative îi obligă pe administratorii unităților de transport să îi informeze pe călători despre disponibilitatea unor servicii auxiliare (scaunul pentru copii sau transferul animalelor de companie), precum și despre tarifele aferente utilizării acestor servicii suplimentare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării