14 ianuarie, 13:06
231
0

Compania de asigurări Moldasig are un nou administrator provizoriu

14 ianuarie, 13:06
231
0

Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis, în şedinţa din 12 ianuarie 2021, să aprobe candidatura lui Vitalie Polivencu pentru exercitarea atribuțiilor funcției de administrator special provizoriu al Moldasig SA.

Compania de asigurări Moldasig are un nou administrator provizoriu

"În context, autoritatea de supraveghere, pentru menținerea siguranței financiare a entității și asigurarea unei gestiuni regulamentare și exigente, a condiționat exercitarea atribuțiilor corespunzătoare printr-un set de cerințe adiționale spețe", se arată într-un comunicat al CNPF, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Potrivit CNPF, Vitalie Polivencu (care este şef de Departament vânzări la Moldasig) va exercita această funcţie pe perioada acțiunii încheierii Judecătoriei Chișinău (sediul Râșcani) din 6 noiembrie 2020.

Amintim că pe 6 noiembrie 2020, Judecătoria Chișinău (sediul Râșcani) la cererea firmei Wesna LTD (fostă acționară cu 4,99% la Moldasig), dar care reprezintă circa 65% din acţionari a emis o încheiere prin care a suspendat executarea mai multor decizii ale CNPF, prin care anterior au fost anulate acțiunile deținute de companii afiliate lui Veaceslav Platon.

Totodată, instanța a instituit administrarea provizorie la Moldasig, administrator fiind desemnată compania de audit Confidențial-Audit SRL, deținută de Valentin Anestiadi.

O altă companie de audit, Altimeea SRL, deținută de Aliona Timofeenco, exercită funcția de Consiliu al societății pe acțiuni Moldasig.

CNPF a contestat încheierea şi a impus o serie de restricţii faţă de Moldasig. Totodată, autoritatea a decis să instituie administrare specială provizorie la companie, numind în această funcţie pe Viorel Bîrsanu, angajat al CNPF.

În consecinţă, compania Moldasig a ajuns să aibă trei administratori. După această decizie ar urma să rămână doar un administrator.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter