11 iul, 2018 16:13
2 222
0
Comisie specială în scandalul cu diagnosticul fals în spitale din Moldova
11 iul, 2018 16:13
2 222
0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat pe marginea informațiilor postate pe rețelele de socializare de către medicul neonatolog Mihai Stratulat.

În comunicatul emis, instituţia precizează că va examina calitatea asistenței medicale acordate copiilor în cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr. 1 și Spitalul Clinic Municipal nr. 1, transmite Ştiri.md.

În acest sens, a fost creată o comisie internă, din care fac parte specialiștii MSMPS în domeniul pediatriei, neonatologiei, neurologiei, ai Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Consiliului municipal Chișinău și Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Comisia va evalua calitatea asistenței medicale acordată copiilor în cadrul instituțiilor menționate mai sus, iar la necesitate preşedintele Comisiei va coopta şi alţi specialişti în domeniu şi va prezenta Ministerului, concluziile şi recomandările de rigoare.

Amintim că, medicul pediatru Mihai Stratulat, critică dur sistemul de sănătate din R. Moldova și acuză câteva instituții medicale din capitală că ar pune diagnoze greșite copiilor și i-ar spitaliza doar pentru ca instituția să obțină mai mulți bani de la stat.

Ulterior, cu o postare pe Facebook în care reacționează la acuzații, a venit și Spitalului Clinic Municipal Nr.1.

Problema de sistem abordată de Mihai Stratulat a ajuns atât în atenția Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cât și a deputaților din Parlamentul R. Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter