main logo
481

Comisie: Procesul de studii al studenților internaționali la USMF, fără încălcări

În procesul de recrutare, admitere, documentare, formare profesională și de finalizare a studiilor superioare integrate în medicină și farmacie și de eliberare a diplomelor nu au fost depistate încălcări.

Comisie: Învățământul studenților internaționali la USMF, fără încălcăriComisie: Învățământul studenților internaționali la USMF, fără încălcări

Aceasta este concluzia Comisiei inter-ministeriale privind corectitudinea organizării și desfășurării procesului de studii al studenților internaționali la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Membrii Comisiei au verificat toate dosarele personale ale studenților străini de la toate facultățile, actele de studii care constituit baza admiterii la Universitate, procesul de studii superioare integrate în domeniul medical și farmaceutic, organizarea examenelor de absolvire și eliberarea actelor de studii.

Comisia a constatat că procesul de studii la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se desfășoară în conformitate cu actele normative în vigoare, precum și în baza regulamentelor interne, aprobate de către Senatul Universității. Procesul de organizare a examenelor de absolvire pentru studenții internaționali se organizează după aceleași prevederi normative aplicate pentru studenții din Republica Moldova. Programele de studii superioare în domeniul medical și farmaceutic se finalizează cu eliberarea diplomei de licență în medicină sau în farmacie, iar, după finalizarea studiilor, studenții străini mai susțin o testare de abilitate profesională în țara lor de origine.

Conform regulamentelor instituționale, nu se acceptă transferul studenților de la alte instituții de învățământ superior din țară și de peste hotare, indiferent de programul studiat și reușita academică. La fel, comisia a constatat că procedurile existente de perfectare și eliberare a actelor de studii în cadrul USMF „Nicolae Testemițanu” nu permit vulnerabilități în procesele respective, ceea ce exclude posibilitatea de modificare și completare a listelor absolvenților, astfel făcând imposibilă falsificarea actelor de studii.

Comisia interministerială a activat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în perioada 5-15 decembrie. Comisia a fost creată după ce o investigație publicată de ediția de limbă rusă a portalului Vesti Israel ar fi scos la iveală faptul că mai mulți medici, stagiari și farmaciști au fost reținuți de poliția israeliană pentru că dețineau diplome false. Potrivit anchetei, aceștia ar fi obținut documentele de absolvire de la instituții de învățământ în mod fraudulos.

Potrivit datelor USMF, în perioada 1994-2018, peste trei mii de cetățeni străini din peste 30 de state au absolvit Universitatea „Nicolae Testemițanu”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării