main logo
431

Comisia pre-vetting va audia alți șase candidați la funcția de membru CSP

Alți șase candidați la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să fie audiați, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, de Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia pre-vetting).

Comisia pre-vetting va audia șase candidați la funcția de membru CSPFoto: zdg.md

Astfel, miercuri, 30 noiembrie, magistrata Aliona Miron, de la Curtea Supremă de Justiție, și judecătorul Stanislav Sorbalo, de la Judecătoria Bălți, sediul Centru, vor fi intervievați, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Joi, 1 decembrie – Vasile Șchiopu, din cadrul Judecătoriei Ungheni, și Sergiu Caraman, de la Judecătoria Criuleni, iar vineri – Nicolae Șova, de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, și Ecaterina Buzu, de la Judecătoria Orhei, sediul central.

Comisia pre-vetting a anunțat pe 11 noiembrie primele trei candidate care au promovat evaluarea integrității financiare și etice. Potrivit membrilor Comisiei, Livia Mitrofan și Maria Frunze, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, dar și Ioana Chironeț, judecătoare la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, audiate public pe 7 octombrie 2022, „corespund criteriilor de integritate etică și financiară și promovează evaluarea”.

28 de candidați din rândul judecătorilor s-au înscris în concursul pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Însă, la etapa audierilor publice au ajuns 24 dintre aceștia, după ce cinci judecători s-au retras din concurs, iar un magistrat nu a depus declarația de avere și interese personale pentru cinci ani.

Ziarul de Gardă a analizat activitatea, averea și integritatea fiecărui candidat și vă prezintă cele mai importante informații despre judecătorii înscriși în concurs, care, într-o primă etapă, urmează să treacă prin procedura de evaluare a integrității, în contextul Legii pre-vetting.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării