main logo
1457

Comerț stradal neautorizat: Poliția a aplicat amenzi de milioane de lei

Polițiștii din Chișinău au desfășurat măsuri pentru a anihila comerțul stradal neautorizat. Astfel, persoanele care au fost depistate cu încălcări s-au ales cu procese-verbale.

Comerț stradal neautorizat: Poliția a aplicat amenzi de milioane de leiFoto: Captură video

De la începutul anului 2021, angajații Poliției Capitalei au efectuat 1.207 razii și au întocmit 2.492 de procese-verbale cu privire la contravenție, transmite Știri.md.

Suma amenzilor aplicate se ridică la 3.599.500 de lei.

Măsurile au drept scop lupta cu comerțul stradal ilegal, iar comercianții să-și vândă produsele în locuri special amenajate și autorizate.

În acest context, Poliția Capitalei îndeamnă cetățenii să fie atenți și să manifeste o atitudine mai precaută, atunci când aleg și procură produsele alimentare.

- Procurați produse alimentare numai în locuri autorizate și conform reglementărilor legislației din domeniul comerțului: magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., unde produsele sunt recepționate în baza documentelor ce le confirmă calitatea și siguranța.

- Asigurați-vă că agenții economici care comercializează produse proaspete dispun de echipamente și condiții specifice acestui gen de comerț (vitrine frigorifice);

- Fiți atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării