main logo
456

Comercianții vor putea emite bonuri fiscale și în format electronic

Dispozitivele electronice precum telefoanele sau tabletele, care dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil, vor fi acceptate ca având funcții de mașini de casă și de control.

Comercianții vor putea emite bonuri fiscale și în format electronic

O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri din data de 27 februarie, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Hotărârea are drept scop stabilirea normelor care vor reglementa efectuarea decontărilor în numerar prin diferite dispozitive electronice destinate pentru înregistrarea operațiunilor de casă.

Astfel, utilizarea acestor dispozitive electronice va permite emiterea și transmiterea, în cazul prezentării până la momentul achitării de către plătitor a datelor privind numărul de telefon sau adresa electronică, a bonului de casă sau documentului fiscal în formă electronică la numărul de telefon sau adresa electronică prezentate.

Potrivit hotărârii, Ministerul Finanțelor în termen de o lună va prezenta Guvernului pentru aprobare Conceptul tehnic al Sistemului informațional automatizat ”Monitorizarea electronică a vânzărilor”, iar Comisia interdepartamentală pentru echipamentele de casă și de control va aproba, în termen de 6 luni, Cerințele tehnice față de echipamentele de casă și de control.

Totodată, până la darea în exploatare a Sistemului informațional automatizat ”Monitorizarea electronică a vânzărilor” se pune în sarcina Serviciului Fiscal de Stat confecţionarea centralizată a sigiliilor de protecţie (sigiliul furnizorului şi sigiliul fiscal), care se vor folosi pentru sigilarea maşinilor de casă şi control și a imprimantelor fiscale.

Autorii inițiativei susțin că modificarea legislației este necesară, deoarece dezvoltarea tehnologica accelerată a dus la generalizarea informatizării plăților, iar serviciile de plată electronice au devenit accesibile pentru toate tipurile de utilizatori. 

În ultimii ani numărul magazinelor online a înregistrat o creștere spectaculoasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării