main logo
909

Combaterea dezinformării: O pictură murală, realizată în satul Tudora

O pictură murală care reprezintă informarea corectă și formele ei a fost realizată pe peretele oficiului poștal din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă.

Combaterea dezinformării: O pictură murală, realizată în satul TudoraImagine simbol

Potrivit activiștilor, scopul picturii este ca oamenii să conștientizeze importanța unei informări corecte și cât de periculoasă poate fi dezinformarea. Pictura a fost realizată împreună cu tinerii din Tudora, care au organizat și un flashmob ca să invite oamenii din sat la lansarea picturii murale, transmite Știri.md.

Pictura, intitulată „Ai auzit?” înfățișează un sat peste care se conturează cuvântul „informare”. De asemenea, sunt reprezentate câteva forme de informare corectă: informarea din prima sursă, informarea din ziare și buletine de știri, informarea de la televizor, informarea de pe rețelele de socializare.

„Cred că toți oamenii care vor trece pragul oficiului poștal vor înțelege despre ce este această pictură și se vor informa corect. Poate astfel vom reduce szvonurile în comunitatea noastră”, a spus unul din localnici. 

Proiectul „Ai auzit?” este implementat de Dialog Alternativ, în cadrul Digital Activism Program al Techsoup Global Network, cu sprijinul Funky Citizens. Activitățile proiectului au fost implementate în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor Tudora, iar scopul proiectului este de a reduce fenomenul dezinformării în satul Tudora.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării