main logo
1410

Coletele pline cu bunătăți, trimise în ajun de Paști în Moldova

A început marele transfer de pachete cu bunătăți de sărbători. Moldovenii care muncesc peste hotare trimit colete pline cu de toate.

Coletele pline cu bunătăți, trimise în ajun de Paști în Moldova

Iar cei care au rude în străinătate, încearcă să le mai aline dorul de casă, așa că le trimit și ei pachete cu bucate tradiționale moldovenești, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Înainte de Paște, microbuzele care ajung de peste hotare sunt doldora de colete. 

Cei care le primesc spun că rudele care muncesc peste hotare pun de toate în ele, pentru că știu că, acasă, salariile sunt mici.

„Din Italia, nepoata mi-a trimis, mi-a trimis de Paște, de Paștele Blajinilor știu că mi-a trimis. Mi-a trimis bomboane, Pasca lor”.

Ani la rând, Elena petrece sărbătorile fără copii. Aceștia, însă, au grijă să-i trimită de toate.

„Un coș, dulciuri, biscuiți mi-a trimis fața pentru că am diabet zaharat, dovlecei. Așa biscuiți nu sunt în Moldova”.

Și cum microbuzele care vin în aceste zile de peste hotare sunt multe și pline de pachete cu bunătăți, unii s-au încurcat și cu greu și-au găsit coletul.

„Eu caut și nu găsesc. Vreau să primesc din Italia și nu găsesc microbuzul”.

Iar înapoi, microbuzele nu se întorc goale. Această femeie a cumpărat brânza de oi, a tăiat câteva păsări din gospodăria sa și le-a pus într-o geantă, pe care a umplut-o și cu mult... dor. Coletul va ajunge la cei doi copii ai săi, stabiliți în Spania.

Elena COBZARU: „Le trimitem câte ceva de Paște, să se bucure. Noi nu putem să plecăm în Spania, ei nu pot veni. Niște copturi am pus, o bucată de salam, niște pește, afumături, miere, miez de nucă, să-i bucurăm un pic”.

Șoferii microbuzelor spun că în acest an moldovenii au trimis mai multe colete comparativ cu anii trecuți.

Valentin Țăranu, șofer: „A crescut, întreit comparativ cu anii trecuți, așa că e progres, cum zice moldoveanul. Toți așteaptă, toți se bucură”.

Totuși, cei care au primit tradiționalele panetoane italienești și ouăle de ciocolată, ne-au spus că și-ar fi dorit, mai degrabă, să-și vadă rudele acasă, la masa de sărbătoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării