main logo
1176

Colet special pentru șeful Apă-Canal, de la un cetățean deranjat de putoare

Un bărbat săturat de putoarea care predomină în orașul Chișinău și ajunge chiar și la Anenii Noi, a mers astăzi la sediul Apă-Canal Chișinău cu un colet special pentru directorul general al furnizorului de apă, Valeriu Meșca.

Colet special pentru șeful Apă-Canal, de la un bărbat săturat de putoareColaj: Știri.md

Bărbatul a mers mai întâi la farmacie pentru a procura un preparat pentru nasul înfundat, ulterior a mers la sediul Apă-Canal Chișinău, transmite Știri.md.

Potrivit lui, a cumpărat preparatul din farmacie pentru a-l oferi directorului, care nu ar fi simțit putoarea din Chișinău.

"Am găsit problema mirosului. Șeful Apă Canal nu îl simte. Farmacista ne-a dat asigurări că în trei zile își recapătă mirosul, dacă nu - la spital. Domnule Meșca, în curând vom avea și o expertiză care va demonstra că vinovată de acest miros este Apă-Canal Chișinău. Ce veți spune atunci", a declarat bărbatul indignat.

Știri.md amintește că „Apă-Canal Chișinău” își cer scuze de la compania producătoare de alcool „Zernoff”, pe care au acuzat-o anterior că e vinovată de deversarea borhotului în râul Bâc.

Sâmbătă, 7 septembrie, săturați de mirosul urât simțit din Chișinău până la Anenii Noi, reprezentanții Asociației Obștești contra mirosului urât 2016-2019 au organizat un protest în fața Primăriei Chișinău.

Secretara de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, susține că mirosul urât care persistă în Chișinău ar proveni de la deversarea în stația de epurare a deșeurilor fabricii Zernoff.

Totodată, circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare.

Anterior, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au anunțat că s-au autosesizat și vor fi anunțate rezultatele de laborator.

În urma mai multor plângeri ale locuitorilor sectorului Botanica al Capitalei, referitor la mirosul urât care îi deranjează, primăria municipală s-a autosesizat pentru a stabili cauza mirosului.

Apele râului Bâc au devenit albe, iar mirosul urât ar veni de la rezidurile deversate în râu de la Stația de epurareAsta susține fostul ministru al mediului Valeriu Munteanu.

Video: Facebook.com

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării