main logo
940

Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor: Candidații

În concursul pentru ocuparea funcției de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor (CEPJ) din rândul judecătorilor primei instanțe s-au înscris patru magistrați, dosarele cărora urmează a fi examinate de Consiliul Superior al Magistraturii.

Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor: CandidațiiFoto: jurnal.md

Este vorba despre Ghenadie Mîra, care, din 2011 până în 2017, a activat în calitate de judecător la Judecătoria Soroca, iar din 2017 până în prezent este judecător și președinte al Judecătoriei din Anenii Noi, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Un alt magistrat care și-a depus dosarul la concurs este Oxana Parfeni, care a activat din 2014 în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani, iar din 2019 este judecător la Judecătoria Chișinău, sectorul Centru.

La concurs și-au mai depus dosarele Veronica Cupcea, judecător de la Judecătoria Orhei, care activează în sistem din 2007. În 2010 și în 2017 a fost numită în funcția de președintă a Judecătoriei Orhei. Magistrata are gradul II de calificare.

Un alt candidat la funcția de membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor este Andrei Guțu, care activează din 2011 în calitate de judecător la Judecătoria Bălți. Acesta deține gradul III de calificare.

s

Precizăm că Colegiul de evaluare este constituit din șapte membri, dintre care cinci judecători de la instanţele de toate nivelurile, după cum urmează: doi judecători de la Curtea Supremă de Justiţie, doi judecători de la Curţile de Apel şi un judecător de la Judecătorii. 

Alți doi membri în Colegiu sunt desemnați de CSM din rândul societăţii civile. Potrivit normelor legale, şedinţele Colegiului sunt deliberative dacă la ele participă cel puţin cinci membri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării