main logo
811

Codul administrativ al R. Moldova va fi publicat în Monitorul Oficial

Codul administrativ al Republicii Moldova și decretul șefului statului privind promulgarea acestuia vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial.

Codul administrativ al R. Moldova va fi publicat în Monitorul Oficial

Codul administrativ este structurat în patru cărţi care se referă la uniformizarea soluţiilor legale şi reglementarea situaţiilor juridice semnalate de jurisprudenţa administrativă, transmite Știri.md cu referire la moldpres.md.

Prevederile documentului determină statutul juridic al participanților la raporturile administrative, atribuțiile autorităților publice administrative și ale instanțelor de judecată competente pentru examinarea litigiilor de contencios administrativ, drepturile și obligațiile participanților în procedura administrativă și cea de contencios administrativ.

Codul va intra în vigoare la 1 aprilie 2019. Guvernul, în termen de 6 luni de la publicarea documentului, va elabora și va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noul Cod.

Procedurile administrative inițiate până la data intrării în vigoare a acestuia vor fi finalizate conform prevederilor legale valabile până la data intrării în vigoare a noului Cod.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării