main logo
464

Codreanu: Suntem gata să scoatem la licitație trecerile subterane

Primăria Capitalei intenționează să scoată la licitație trecerile subterane din Chișinău. Astfel că, agenții economici care sunt interesați să își desfășoare activitatea în aceste spații le-ar putea primi în arendă pentru o perioadă de 10 - 15 ani cu condiția să acopere cheltuielile de reparație a acestora.

Codreanu: Suntem gata să scoatem la licitație trecerile subterane

„Am trimis sesizări de reziliere a contractelor tuturor agenților economici care au spații de arendă în subterane. Noi suntem gata să scoatem la licitație trecerile subterane, dar să știm că, timp de 10 - 15 ani, aceste spații sunt întreținute. 

Nu toți au răspuns. Avem situații în care sunt subcontractați alți agenți. Am informații că agentul economic care are contract cu Direcția Transport a subcontractat alte trei companii care îi plătesc câte 10.000 de lei, iar la Direcție ajung copeici”, a declarat primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Edilul a menționat că o decizie va fi luată în perioada următoare. 

„Când o să avem informația totalizată și răspuns de la toți, o să facem ședință separată pe acest subiect. Sunt mulți agenți economici pe care nu-i găsim. Sunt mulți agenți economici care au semnat contractul din 2004, dar de atunci nu au dat niciun semn. Noi le-am dat termen de o lună. Vom solicita și intervenția colegilor de la poliție pentru identificarea persoanelor”, a mai adăugat Codreanu. 

Puțin mai devreme, în ianuarie 2018, Primăria a anunțat că planifica, pe parcursul anului trecut, să reabiliteze opt pasaje subterane.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării