main logo
472

Codreanu și-a prezentat raportul de activitate: Am găsit Chișinăul ca un copil orfan

Ruslan Codreanu și-a prezintat raportul de activitate pentru perioada în care a deținut funcția de primar interimar al municipiului Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la grădinița nr.166, una dintre cele șapte grădinițe recuperate pentru municipiu, care va fi redeschisă în acest an.

Codreanu și-a prezentat raportul: Am găsit Chișinăul ca un copil orfanFoto: ZdG.md

„Lucrul meu la Primărie a început acum patru ani, atunci când am cerut votul de încredere al cetățenilor ca să fiu consilier municipal. Am fost alături când mi s-a semnalat probleme și fiecare problemă am încercat să o rezolv”, a declarat Ruslan Codreanu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Astfel, după ce mandatul lui Andrei Năstase a fost invalidat în vara anului trecut, viceprimarul Ruslan Codreanu a preluat interimatul funcției de primar. În acest timp, s-a reușit implementarea mai multor proiecte, printre care și platformele E-grădinița și E-școala.

„Nu era zi să nu primesc mesaje de la părinți că se cer bani pentru înscrierea în grădinițe. Sunt mândru să anunț că peste 30 de mii de copii s-ai înscris și pe E-grădinița și pe E-școala”, menționează Codreanu.

Tot în 2018-2019 a fost majorat de patru ori alocațiile pentru reparația grădinițelor, pentru a exclude colectările ilicite de bani.

„Dacă să fac un total, pentru 2018-2019 s-au alocat peste 300 de milioane de lei pentru infrastructura în instituțiile de învățământ. Cifra care se apropie de ce a lui Chirtoacă, care în toatal a alocat-o în 10 ani”, a mai adăugat ex-primarul capitalei.

În timpul funcției, Ruslan Codreanu a mai menționat redeschiderea a șapte grădinițe, unde de la toamnă 1800 de micuți vor avea locuri suplimentare la grădinițele din municipiu. A fost duplat numărul de psihologi și logopezi în urma numeroaselor abuzuri din partea angajaților din cadrul instituțiilor de învățământ. De asemenea, a fost creat primul centru municipal de tineret pentru a oferi diverse servicii pentru tineri și adolescenți din capitală.

„Am lansat primul centru pentru copiii străzii. 31 de autobuze au fost cumpărate, 34 de troleibuze asamblate și încă 17 urmează a fi asamblate până la sfârșit de an. Vom avea 2 troleibuze articulate ce vor avea o capacitate mai mare de pasageri. S-au deschis 6 rute noi spre suburbii. A fost deschisă licitația și pentru GPS. Astfel în toamnă vom avea aplicația GPS și 50 de monitoare în stații ca să vadă în cât timp vine transportul public. Am propus repararea capitală a 12 străzi ce nu au fost reabiliatate până acum. Am iluminat străzi care până acum au fost în beznă. Am intervenit și în curți de blocuri - 125 de terenuri de joacă, 80 de terenuri de sport, 7 terenuri de fotbal, toate au fost date în exploatare. 8 stații de pomparea a apei din capitală au fost dotate cu utilaj modern și reparate. Am achiziționat 16 aeratoare pentru curățarea plajelor și lacurilor. Până la sfârșit de an vom avea 10 platforme de evacuarea deșeurilor subterane. Într-un an de zile au fost evacuate 480 de gherete, 190 de garaje și 750 de panouri publicitare urmează a fi evacuate”, a declarat Ruslan Codreanu.

Pe final, Codreanu a mulțumit colegilor din Primărie, partenerilor străini cu care a colaborat, mediului de afaceri și investitorilor.

„Colegilor din CMC le spun că orașul nu se administrează de la tribune, de pe facebook sau de la sediile de la partid, ci în practică”, a mai spus fostul edil.

Amintim că la data de 4 iulie, cu 36 de voturi, consilierii municipali i-au demis de Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu din funcții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării