main logo
690

Codreanu, prezent la inaugurarea unei secții de la spitalul Ignatenco

Secția reanimare și terapie intensivă din cadrul Spitalului „Valentin Ignatenco”, a fost inaugurată după reparație capitală. La deschidere a participat și primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Codreanu, prezent la inaugurarea unei secții de la spitalul IgnatencoCodreanu, prezent la inaugurarea unei secții de la spitalul Ignatenco

Potrivit Primăriei Chișinău, cheltuielile pentru renovare, în sumă de 3 milioane 243 mii lei au fost acoperite din bugetul municipal, transmite Știri.md

Edilul-șef , alături de gazda instituției, directorul Alexandru Holostenco, a vizitat secția nou-inaugurată, precum și cea de Otorinolaringologie, aflată în reparație.

Primarul general interimar a declarat că atât în anul trecut, 2018, cât și în anul curent, spitalelor municipale le-au fost alocate surse financiare pentru reparații și achiziționare de utilaj medical.

„Vrem să vedem condițiile și confortul pe care îl asigurăm pacienților și locuitorilor Chișinăului”, a specificat edilul.

Secția reanimare și terapie intensivă a fost reparată capital în anul trecut, lucrările fiind încheiate în luna decembrie 2018. Astfel, în cadrul lucrărilor de renovare au fost reabilitate sistemele de alimentare cu energie electrică, de încălzire și cele de apă potabilă, inclusiv apă caldă; au fost reparate capital încăperile Secției medicale, în conformitate cu cerințele Regulamentului sanitar; a fost schimbată tâmplăria.

Secția reanimare și terapie intensivă a spitalului activează pe 9 paturi, iar anual aici sunt tratați curca 1.000 de pacienți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării