main logo
1033

Codreanu: Offshorul din Ciprul de Nord este dealer Isuzu în Moldova

Firma Unipay Danișmanlik Yazilim Teknolojileri LTD din Ciprul de Nord este dealer-ul oficial în Republica Moldova al uzinei turcești de producere a autobuzelor Isuzu, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Chișinău.

Codreanu: Offshorul din Ciprul de Nord e dealer Isuzu în Moldova

Ruslan Codreanu, primarul general interimar, a declarat în cadrul ședinței operative a Primăriei că pentru administrația publică locală a fost o prioritate achiziționarea de autobuze noi, astfel că s-a insistat la Consiliul Municipal de a prevedea în buget suma de 80 de milioane de lei pentru procurarea de autobuze, transmite Știri.md cu referire la Mold-Street.

„Zilnic, 400 mii de oameni circulă cu transportul public, iar acești călători merită să se deplaseze în confort și siguranță și nu în autobuze vechi de 17 ani", a subliniat edilul-șef.

Potrivit comunicatului primăriei, la evaluarea ofertelor, s-ar fi ținut cont de parametrii tehnici și prețul unităților de transport.

În același timp pe pagina web a companiei Anadolu Isuzu și nici a grupului nipon Isuzu nu figurează nicio companie din Republica Moldova ce ar fi dealer oficial al producătorului de autobuze.

Pe de altă parte într-o declarație pe Agora.md, Ruslan Codreanu explică că în calitate de membru al grupului de lucru nu știe mai multe detalii despre companie și că aceasta ar fi dintr-o zonă offshore.

Totodată el a precizat că reprezentantul legal în Republica Moldova este firma Paynet. 

„Contractul de garanție dintre Isuzu și reprezentantul local ne oferă garanția de doi ani de zile. Asta-i tot”, a declarat edilul.

Amintim că vineri, 8 februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord.

Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preţ – 78,08 milioane de lei (fără TVA) pentru 31 de autobuze.

O investigație Mold-Street arată că firma are în calitate de fondator pe Kazim Erarslan (99%), care este asociat și la compania moldovenească Paynet Services SRL, ce deține licență de emitent de monedă electronică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării