main logo
791

Codreanu: Fiecare al treilea autobuz din Chișinău se strică în fiecare zi

Potrivit datelor oferite de Ruslan Codreanu, în ultimii 12 ani în Chişinău nu a fost cumpărat nici un autobuz, iar fiecare al treilea se strică în fiecare zi.

Codreanu: Fiecare al 3-lea autobuz din Chișinău se strică în fiecare zi

Vechimea parcului actual de autobuze are mai mult de 20 de ani, iar toate autobuzele înregistrează o distanță de peste un milion de kilometri parcurși și trebuiesc casate. Reparația autobuzelor actuale costă anual 15 milioane de lei. Din 100 de autobuze din parcul existent, 35 se strică zilnic, transmite Ştiri.md.

Datele au fost prezentate de către primarul interimar Ruslan Codreanu, care menţionat că, în 2019, am putea avea autobuze noi pe străzile Capitalei.

„Serviciile pe care le oferă în prezent parcul urban sunt dramatice. Nu îmi pot explica, de ce administrația precedentă a avut o atitudine atât de delăsătoare în raport cu transportul public. De ce o întreprindere care trebuie să fie eficientă, noi îi compensăm pierderile cu sute de milioane anual. De ce intenționat se punea pe brânci un domeniu strategic pentru municipiu si cele mai profitabile rute se transmiteau privaților?”, se întreabă Ruslan Codreanu.

Potrivit lui Codreanu, în anul 2019 la acest compartiment au fost alocate 80 de milioane de lei.

„În 2019, pe 2 ianuarie, a fost lansată licitația de procurare a autobuzelor. Îmi doresc ca în acest an să avem autobuze noi pe străzile Capitalei. Albișoara. Testimițeanu. Băcioii noi. Maria Drăgan. Milescu Spătaru. Drumul Viilor. Valea Crucii”, a conchis Ruslan Codreanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării