main logo
669

Codreanu: Direcții penalizate dacă nu intervin prompt în Capitală

Întreprinderile şi direcţiile municipale care nu vor interveni prompt să rezolve problemele din Capitală riscă penalităţi.

Codreanu: Direcții penalizate dacă nu intervin prompt în CapitalăCodreanu: Direcțiile ce nu intervin la problemele Capitalei, penalizate

Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat în cadrul şedinţei operative că vrea să modernizeze platforma alerte.md, astfel încât autorităţile să poate soluţiona problemele locuitorilor oraşului în cel mai scurt timp, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"Vreau să merg pe ideea de indicatori de performanţă pentru fiecare întreprindere şi, nu în zadar am întrebat Dispeceratul Principal care este timpul mediu în care se rezolvă problema, vreau să merg cu penalităţi pentru întreprinderile care nu intervin, timp de câteva zile, să rezolve problema", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. 

Primăria Chişinău a semnat un acord de colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare care prevede modernizarea platformei alerte.md.

Acum, prin intermediul site-ului, cetăţenii pot sesiza funcţionarii despre diverse situaţii de urgenţă. În total, sunt 160 de adrese unde trebuie să intervină muncitorii.

Cel mai des locuitorii Capitalei se plâng pe avari la reţelele de apeduct şi canalizare, pe gropile din asfalt sau pe lipsa iluminatului stradal.

Pentru a eficientiza activitatea site-ului alerte.md, municipalitatea vrea să creeze şi o aplicaţie pentru telefon prin intermediul căreia şi autorităţile vor anunţa la rândul lor despre lucrările de reparaţie planificate sau intervenţiile în situaţiile de urgenţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării