177
0
Codreanu, despre grădinița din Capitală care va fi renovată și redeschisă
177
0

O grădiniță din sectorul Botanica al Capitalei, care timp de mai mulți ani a fost închisă, va fi renovată și își va reîncepe activitatea.

Foto: Știri.md

Reconstrucția acesteia a început deja, iar autoritățile susțin că lucrările vor fi finalizate până în luna septembrie curent, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

La grădinița nr.79 ar urma să fie constituite șase grupe noi de copii, inclusiv grupe de creșă. 

La fața locului a mers astăzi primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, care a verificat cum decurg lucrările.

„În acest an am alocat 2,6 mln de lei pentru a redeschide grădinița respectivă. Agentul economic care a câștigat contractul de 6 mln lei o să dea grădinița la cheie până în luna septembrie. Din banii care vor rămâne vom amenaja teritoriul. Am obținut deja avizele de la Agenția de mediu pentru curățarea și defrișarea copacilor”, a afirmat Ruslan Codreanu.

În acest an, șapte grădinițe din Capitală vor fi renovate și redeschise. Una dintre acestea este și instituția preșcolară nr.166 de la Buiucani, care ar urma să își reînceapă activitatea în luna august curent. 

Edificiul grădiniței nr.79 a fost lăsat în paragină în anul 2007, ulterior fiind făcută și o expertiză tehnică pentru demolarea acestuia.

Citește și
article image
Ex-primarul Ruslan Codreanu cere înregistrarea în cursa...
0
94
article image
Câți banii alocați pentru renovarea curților au fost...
0
88
article image
Talmaci, despre strigătele pe coridoarele Primăriei: Nu...
0
147
article image
Căminul nr.13 al USM a fost renovat capital. Cum arată acum
0
386