main logo
645

Codreanu, despre colectoarele pluviale: Nu au fost curățate de 20 de ani

După ce la începutul lunii iunie Chișinăul s-a confruntat cu mai multe inundații din cauza ploilor, Primăria lucrează pentru a curăța colectoarele pluviale.

Codreanu, despre colectoarele pluviale: Nu au fost curățate de 20 de aniFoto: fb.com/RuslanCodreanu

Gunoiul adunat în unele colectoare nu a fost curățat de mai bine de 20 de ani, iar pentru a soluționa problema muncitorii lucrează zilnic, chiar și în weekenduri, transmite Știri.md

Totodată, primarul general interimar al Capitalei anunță că deja au loc și pregătiri pentru iarna viitoare.

"Problema inundațiilor în oraș nu este tratată doar când plouă. Așa cum și de zăpezile din iarna viitoare ne pregătim de pe acum, să nu fim luați prin surprindere.

Colegii mei lucrează de câteva luni și în weekenduri pentru a curăța toate colectoarele din oraș. Mulțumesc!

Groapa de noroi și mlaștină care o vedeți în poză se vrea a fi colector al apelor pluviale. Unul din cele mai importante Colectoare din oraș, ce se află pe strada Varnița și nu a fost curățat de 20 de ani. Din cauza aceasta, pe timpul ploilor abundente avem inundațiile de pe strada Uzinelor, Lunca Bîcului, etc.

Colectorul efectiv face față doar la 5% din apă din cauza că e înfundat. Am stabilit să avem și o comisie pentru a verifica toți “binefăcătorii” care s-au conectat ilegal la sistemul de canalizare", a scris Codreanu pe pagina de facebook. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării