main logo
901

Codreanu: Dacă se retrag microbuzele, am pus transportul pe burtă

Veche, dar încă actuală. Problema transportului public a fost discutată din nou la primărie.

Codreanu: Dacă se retrag microbuzele, am pus transportul pe burtăCodreanu: Dacă se retrag microbuzele, am pus transportul pe burtă

De această dată, primarul interimar Ruslan Codreanu s-a arătat îngrijorat de faptul că un numărul mare de companii private care gestionează mai multe rute de microbuze și autobuze au prezentat cereri de sistare a activității, transmite Știri.md cu referire la zugo.md

Neschimbat a rămas și motivul pe care îl invocă transportatorii - tariful de 3 lei, care, potrivit acestora, nu acoperă cheltuielile. În acest context, Codreanu a menționat că nu doar administratorii rutelor de microbuze se plâng, dar și cei în gestiunea cărora se află mai multe rute de autobuze. 

„Înțeleg că tariful de trei lei nu este convenabil. Pe de altă parte, înțeleg și că dacă se retrag cele 10 microbuze de la Trușeni, atunci am pus transportul care leagă Chișinăul cu Trușeni pe burtă.

Administratorul rutei de autobuz nr.23 la fel a venit și a depus cerere să-i reziliem contractul, pentru că el nu mai vrea să presteze servicii cu autobuzul 23. Suntem în situația în care îi rugăm pe agenții economici să mai rămână să activeze, chiar dacă nu suntem mulțumiți de calitatea transportului”, a declarat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a mai menționat că, în prezent, în Chișinău ar fi nevoie de 124 de autobuze, însă disponibile sunt doar 78, iar o bună parte și-au depășit deja termenul de exploatare. Astfel, autoritățile municipale au propus organizarea unei noi licitații pentru procurarea a 50 de autobuze noi. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării