main logo
364

Codreanu: Cineva a încercat să facă business din tot ce înseamnă proprietate municipală

De la profit de milioane, la pierderi. Așa poate fi descrisă situația din cadrul mai multor întreprinderi municipale și societăți pe acțiuni din Chișinău, care, pe parcursul ultimilor 10 ani, au ajuns în prag de faliment.

Codreanu: Cineva a încercat să facă business din proprietatea municipală

Semnalul de alarmă a fost tras abia astăzi, începând de la SA „Edilitate”. Aici a fost organizată ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Vom face un cerc prin întreprinderile municipale, să vedem în ce stare sunt”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu. 

„Am zis că trebuie să încercăm să ieșim din birourile noastre. Avem 56 de întreprinderi municipale și 10 societăți pe acțiuni care ar trebui să aducă venituri, în baza cărora să se dezvolte orașul. Vom face un cerc prin întreprinderile municipale, să vedem în ce stare sunt.

Azi ne aflăm la SA „Edilitate”, una dintre întreprinderile de forță ale municipiului Chișinău, care avea mii de angajați, dar care astăzi este în prag de faliment. 

În 2006 avea un profit de 10 milioane de lei, în 2016 – pierderi de 5 milioane. Trebuie să vedem cine se face vinovat de aducerea pe brânci a întreprinderii. 

Avea fabrică, uzină de asfalt, făcea terenuri, imobile. În 15 ani o astfel de întreprindere s-a pus pe burtă”, a declarat primarul interimar.

„Nu cred că este o singură persoană vinovată. Este de lucru pentru organele abilitate. Tot ce ține de gestionarea patrimoniului public este din cauza incompetenței fostei administrații. Totul se făcea pe sub masă în interesul unui grup de interese. Vedem șefi de direcții care au case și averi. Sunt acei șefi de direcții care bat cu piciorul în ușă ca să-i repun în funcții, cum ar fi Gamrețki (n.r. fostul șef al direcției Transporturi) și brigada”, a spus Ruslan Codreanu.

SA „Edilitate” are acum 183 de angajați. Salariul mediu lunar este de 5.000 de lei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării