main logo
487

Codreanu: Chișinăul va avea un Plan de Mobilitate Urbană

Capitala va avea un Plan de Mobilitate Urbană, care reprezintă un document de planificare strategică în dezvoltarea infrastructurii rutiere și pietonale, a transportului public și privat, în organizarea parcărilor, crearea infrastructurii pentru biciclete.

Codreanu: Chișinăul va avea un Plan de Mobilitate Urbană

La elaborarea documentului va lucra o echipă de experți internaționali și naționali, transmite Știri.md.

Potrivit primarului interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, planul de mobilitate urbană va ajuta la îmbunătățirea sistemului de transport în oraș.

„Ne va ajuta să investim eficient banii publici pentru îmbunătățirea sistemului de transport, astfel încât oamenii să aibă acces egal la transport, fie public, privat, și deplasarea în oraș să fie accesibilă, confortabilă și sigură. Lipsa unei reţele dezvoltate de transport public, precum şi a soluţiilor alternative de mobilitate (piste pentru ciclişti, infrastructură pietonală) determină oamenii să utilizeze tot mai mult automobilele personale pentru deplasarea în oraș”, a declarat Ruslan Codreanu.

În procesul de elaborare a planului, chişinăuienii vor fi invitați la discuţii publice pe subiecte de dezvoltare urbană, precum: transportul public și cel privat, organizarea parcărilor, infrastructura rutieră, pietonală și pentru biciclete, starea spațiilor publice urbane, accesibilitatea și securitatea urbană. Prima sesiune de discuţii publice va avea loc miercuri, 30 ianuarie, în cadrul Atelierului de planificare urbană.

În anul 2017 în municipiul Chișinău erau înregistrate 281.349 de autovehicule dintre care 198.735 de autoturisme private, cu 30% mai mult decât în 2009, potrivit datelor Registru din 2017.

Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova”, implementat în perioada 2018-2022, are un buget total de 2,72 milioane de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării