main logo
576

Codreanu: CEC spune că greșeala cea mare a fost culoarea pixului

CEC a hotărât să anuleze 797 de semnături ale oamenilor pentru că culoarea pixului era diferită!

Codreanu: CEC spune că greșeala cea mare a fost culoarea pixuluiFoto: știri.md

Despre aceasta a scris fostul edil al Capitalei, Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Motivele CEC, de ce nu m-au înscris în cursă nici după decizia Curții de Apel. Ei au hotărât să anuleze 797 de semnături ale oamenilor, pentru că ordinea “Durlești, Chișinău” nu a fost respectată sau culoarea pixului era diferită!

Vreau să vă povestec istoria unei membre a grupului de inițiativă. Mamă, care seara fugea după lucru, în transport public, la Durlești, din casă în casă, colectând semnături. Semnături de la oameni, care mi-au dat încredere. Uite că acest efort și aceste liste CEC a hotărât să le anuleze, pentru că anume culoarea pixului a fost greșeala mare!

Efortul acestor oameni și tuturor celor care au semnat pentru mine, mă face să nu mă opresc. Acum așteptăm decizia Curții Supreme de Justiție, vedem ce se decide acolo cu ușile închise!", a scris Ruslan Codreanu.

Fostul edil a publicat și o poză cu 2 subpuncte din decizia Curții de Apel


Știri.md amintește că Consiliul Electoral de Circumscripție și Comisia Electorală Centrală au depus ieri un recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău, care l-a lăsat pe Ruslan Codreanu în cursa electorală pentru fotoliul de primar al capitalei.

Amintim că Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie, cu privire la cererea de înregistrare a domnului Ruslan Codreanu ca şi candidat independent la funcţia de primar general.

Ruslan Codreanu s-a adresat la Curtea de Apel, după ce în data de 26 septembrie, Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău a emis hotărârea de a nu-l include pe Ruslan Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. 

Motivul invocat fiind că aproape 800 de semnături ale susținătorilor colectate de acesta au fost declarate nevalide.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării