main logo
3990

Cod Portocaliu de vreme rea: Poliția îndeamnă șoferii să fie prudenți

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță schimbări bruște ale vremii în perioada 7-10 ianuarie. Începând de duminică, pe teritoriul țării vor cădea precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, iar pe drumuri se va forma ghețuș.

Cod Portocaliu de vreme rea: Poliția îndeamnă șoferii să fie prudențiFoto: simbol

În contextul acestor informații, Inspectoratul Național de Patrulare (INP) recomandă participanților la trafic să fie atenți și să respecte următoarele reguli, transmite Știri.md.

  • Conducătorilor auto le reamintim să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă.
  • Să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată şi sac cu nisip. 
  • Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil.
  • Să aveți telefonul încărcat și copiii să fie transportați în siguranță. 
  • Nu uitați despre obligativitatea de a conecta faza scurtă a luminii de întâlnire.

„Recomandabil ar fi să vă abțineți de la deplasările lungi, dar dacă ați decis să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în localitățile în care mergeți”, anunță Poliția.

În caz de urgență, apelați 112.

Știri.md amintește că, în weekend, vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare. Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării