main logo
1277

Cod Portocaliu de ninsori: Câte apeluri a recepționat Serviciul 112

Condițiile meteo nefavorabile cauzate de zăpada din ultima zi au creat situații dificile pentru cetățenii, alertele la 112 în noaptea trecută nu s-au oprit.

Cod Portocaliu de ninsori: Câte apeluri a recepționat Serviciul 112Colaj: știri.md

Potrivit informațiilor, în intervalul de timp 18.00 – 08.00 (27 – 28 ianuarie,) la numărul unic de urgență au fost înregistrate 77 de cazuri de accidente rutiere, transmite Știri.md

Dintre aceastea, 71 de accidente rutiere neînsemnate, 3 accidente rutiere cu tamponare pieton, 2 accidente rutiere cu persoane traumatizate și un accident rutier de tamponare cu transportul public.

În majoritatea cazurilor, automobilele, autocarele de cursă, camioanele de mare tonaj au derapat de pe traseu din cazul stratului de zăpadă depus și ghețușului format și în unele situații au rămas blocate pentru mai multe ore.

Pe teritoriul țării cele mai multe cazuri au fost înregistrate în regiunile Centru și Sud, în special în raioanele Cahul, Ceadâr – Lunga, Căușeni și Ștefan Vodă.

Totodată, la 112 au fost înregistrate aproximativ 130 de apeluri referitoare la situațiile de deszăpezire de traseu, blocare de transport sau dirijare a transportului.

Conform unor informații, autocamioanele nu pot urca în pantă, iar șoferii sunt nevoiți să staționeze pe carosabil așteptând intervenția echipajelor de urgență.

În acest context, conducătorii auto sunt atenționați să circule cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor.

În caz de situații de risc, șoferii pot apela după ajutor la numărul unic de urgență 112.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare de schimbare bruscă a vremii, în perioada 27-28 ianuarie.

Astfel, în legătură cu deplasarea ciclonului sudic, se prevăd condiții meteo complicate: vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare și lapoviță.

Totodată, va avea loc intensificarea vântului din nord de până la 15/20 m/s, iar izolat va viscoli și se vor forma troiene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării