main logo
2188

Cod Galben în țară: Copacii doborâți de vânt au blocat mai multe trasee

Vremea de afară a devenit periculoasă din cauza vântului, care a doborât mai mulți copaci și crengi la pământ.

Cod Galben în țară: Copacii doborâți de vânt au blocat mai multe traseeFoto: știri.md

Potrivit IGSU, în dimineața zilei de azi, 28 martie, salvatorii au intervenit în mai multe localități pentru a lichida consecințele provocate de vântul puternic, transmite Știri.md.

Astfel, pompierii din Capitală au fost solicitați la ora 08:55 pe strada 31 August 1989, nr. 30 din municipiul Chișinău, pentru efectuarea lucrărilor de defrișare a unui copac căzut peste un automobil, din cauza rafalelor de vânt puternic. 

De asemenea și pe strada Muncești din sectorul Botanica un copac a căzut și a blocat tot traseul, iar potrivit martorului care a expediat la adresa redacției imaginile de la fața locului, zeci de automobile au fost blocate și așteaptă intervenția salvatorilor.

Un alt caz a fost înregistrat în municipiul Bălți, pe strada Ștefan cel Mare, nr. 5. Aici, salvatorii din nordul țării au înlăturat o creangă căzută peste firele electrice în curtea unui bloc de locuit. 

Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în sudul țării, în raionul Cantemir, unde un copac a fost doborât de vânt blocând circulația pe traseu. Astfel, angajații IGSU au defrișat copacul, eliberând drumul. 

În continuare, angajații IGSU monitorizează situația în țară, în contextul condițiilor meteo nefavorabile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării