main logo
444

Cod Galben de vânt. Primăria Orhei: Am muncit în regim de alertă

Primăria municipiului Orhei și serviciile specializate ale municipiului au intervenit imediat pentru a preîntâmpina pe cât mai mult posibil și a înlătura consecințele furtunii din ultimele două zile.

Cod Galben de vânt. Primăria Orhei: Am muncit în regim de alertă

Serviciile Primăriei în comun cu Serviciul Protecției Civile și Situații Excepționale din Orhei au reacționat imediat, înlăturând consecințele, astfel încât daunele să afecteze cât mai puțin securitatea și confortul cetățenilor.

Vântul a doborât mai mulți copaci în Orhei, precum și piloni de lemn, zeci de foi de ardezie din mai multe cartiere ale municipiului. În special au fost afectate cartierele „Nord” și „Centru”. 

Din fericire, au fost evitate pagube mai mari și nicio persoană nu a avut de suferit.

Toate serviciile specializate ale municipiului Orhei au fost în regim de alertă începând cu sâmbătă seara având în vedere avertizarea meteorologică de Cod galben de vânt. 

În acest context au fost verificate acoperișurile mai multor case, defrișați copaci sau crengi care prezentau pericol și au fost instalate indicatoare de avertizare a pericolelor. 

Datorită măsurilor luate, pagubele provocate de intemperie au fost reduse.

Primăria municipiului Orhei amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a extins avertizarea meteorologică de Cod galben de vânt puternic și pentru luni, 11 martie și îndeamnă toți locuitorii urbei să circule pe astăzi, în curțile blocurilor și în alte zone ale orașului, cu maximă prudență.

De asemenea, rugăm locuitorii municipiului Orhei să comunice autorităților și/sau serviciilor specializate despre orice situație ce ar putea provoca un posibil pericol din cauza vântului: pomi uscați, sau care riscă să cadă, acoperișuri nesigure, etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării