main logo
6809

Cod Galben de ninsori: Trasee înzăpezite, șoferi blocați și ambuteiaje

Codul Galben de ninsori și lapoviță a dat peste cap planurile celor care s-au aventurat să pornească la drum în această seară.

Cod Galben de ninsori: Trasee înzăpezite, șoferi blocați și ambuteiaje

(23:07) Un camion plin cu portocale, pe traseul R 3, km 27, a fost stopat. Șoferului i s-a interzis circulația, fiind rugat să aștepte până se va curăța traseul. Acesta a ignorat recomandarea polițiștilor și, pornind din loc, imediat după plecarea echipajului, s-a răsturnat.

(23:01) O femeie și fiul său au fost ajutați de ofițerii INSP să părăsească automobilul, după ce s-au răsturnat cu acesta la „cercul Catalan”, în orașul Chișinău, scrie canalul de Telegram Ungureanu 112.

(22:36) În legătură cu ninsoarea abundentă din toată țara, pe întreg teritoriul țării sunt implicați 59 de automobile ale oamenilor legii și 122 de polițiști care monitorizează situația și sunt pregătiți să intervină în ajutorul cetățenilor.

(22:26) Serviciul de patrulare Orhei-Telenești-Criuleni-Dubăsari al Secției de patrulare Centru informează că la intrare în Peresecina sunt stopate 52 de camioane, iar în direcție inversă, spre Chișinău - 55. 

(21:25) Poliția Republicii Moldova anunță că, la această oră, în regiunea de sud a țării, raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni, cad precipitații sub formă de ploaie, fapt ce duce la formarea poleiului pe drumuri.

Pe traseul R-30, tronsonul cuprins între orașul Căușeni și Ștefan-Vodă, și traseul R-3, Chișinău - Hâncești, în preajma satului Fundul Galbenei, a fost sistată circulația autocamioanelor.

În acest context, Poliția recomandă, după posibilitate, să evitați deplasările pe acest segment de drum.

Pe traseul R-14 în apropiere de orașul Florești inspectorii de patrulare au intervenit după ce au observat un automobil de marca BMW care a derapat de pe traseu. Oamenii legii au intervenit rapid și au acordat ajutor șoferului, care la moment se află în afara oricărui pericol.

Într-un alt caz, mașina unui șofer s-a blocat din cauza defecțiunilor tehnice și a condițiilor meteo, în preajma satului Dobruja din raionul Sângerei.

Pentru a interveni prompt în toate cazurile de urgență, oferind ajutor necesar cetățenilor, adăugător la echipajele dislocate conform itinerarului, Inspectoratul Național de Securitate Publică a suplinit numărul de automobile de intervenție.

Au intervenit și carabinierii în mai multe zone ale țării pentru a ajuta șoferii blocați pe traseele naționale.

În Capitală, mai mulți șoferi au fost blocați în ambuteiaje. Asta pentru că zăpada a fost curăţată doar pe alocuri.

Primarul general, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, despre reluarea activității Celulei de criză, care se va convoca pentru a lua decizii în vederea evitării situațiilor de risc, ce pot apărea în perioada rece.

Potrivit Primăriei Chișinău, pe parcursul zilei de luni, drumarii vor interveni la prevenire și deszăpezire cu 15 autospeciale.

Dacă vă aflați în dificultate, apelați 112!

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare de schimbare bruscă a vremii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării