main logo
1489

Cod galben de miros îngrozitor în sectorul Botanica. Ce spun oamenii

Cod galben de miros îngrozitor în sectorul Botanica al capitalei. Pe timp de caniculă oamenii se plâng că nu pot deschide un geam.

Cod galben de miros îngrozitor în sectorul Botanica. Ce spun oamenii

Aceștia susțin că în ultimele zile, situația care durează de ani buni, s-a agravat. Locuitorii din zona spun că mirosul are două surse, stația de epurare, dar și o fabrică de băuturi acoolice, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

“Uitați ce cantitate de mizerie aruncă stația, sunt tone de mizerie, e crimă împotriva naturii.”

Loreta Lisnic, reporter: “Din direcția stației de epurare, ca o cascadă, curge această apă gălbuie. La barajul respectiv se formează grămezi de spumă, iar ulterior, apă se revarsă în râul Bâc. Dacă cu câțiva metri mai în deal aerul poate fi respirat, aici este imposibil. După câteva minute de stat în locul respectiv ai impresia că te zgârâie în gât și ai stări de vomă.”

“Noaptea spumă e cât se vede acolo negru. Mirosul se duce până la Anenii Noi, Bulboaca, toate satele se înadușă.”

Cei care locuiesc în sectorul Botanica spun că mirosul oribil vine anume de la stația de epurare.

“Șefii de la stația de epurare nu cumpără soluții pentru prelucrarea apei, dar pun banii în buzunar. Iată cât s-a reușit în doi ani de zile. 20 de milioane a dat UE pentru asta și noi în doi ani, iată ce am făcut.”

Fosta șefa de la Apă Canal, Veronica Herța, a scris într-o postare pe facebook că: “Toate duc spre aceea că, fie există o problema la Stația de epurare, fie cineva deversează direct în sistemul de canalizare cu depășiri majore a concentrației maxime admise. După culoarea apei și miros, putem presupune “izvorul” problemei. Toate acestea aduc un prejudiciu considerabil mediului.”

De cealaltă parte, într-un comunicat emis de “Apă Canal” aceștia nu exclud că mirosul ar veni de la stație, însă invocă și alte cauze.

“Sursa mirosului neplăcut din Capitală nu este doar de la Stația de epurare. Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se efectuează în conformitate cu prevederile regulilor.”

Oamenii spun că pe lângă asta, ar mai fi o altă sursă de poluare. 

De cu seară și până dimineață în sectorul Botanica mai este un miros sufocant, care ar veni de la fabrică de alcool din zonă. La numărul de fix al companiei astăzi nimeni nu a răspuns pentru comentarii.

Citește și: Putoare matinală în Chișinău: Geamuri închise și acuzații pe Facebook

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării