main logo
490

Cod Galben de incendii în R. Moldova: Avertizarea pompierilor

În contextul în care în R. Moldova a fost emis cod galben de caniculă și pericol excepțional de incendii, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.

Cod Galben de incendii în R. Moldova: Avertizarea pompierilorFoto: dse.md

Astfel, pompierii atenționează cetățenii că în condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporții, transmite Știri.md

La fel, oamenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma spațiilor locative, forestiere și a lanurilor cu cereale pentru prevenirea incendiilor şi extinderea acestora. 

Totodată, maturii sunt rugați să-și monitorizeze copiii şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. 

"Canicula reprezintă risc pentru persoanele vârstnice, copii, bolnavii cu afecțiuni cronice în special cardiace și respiratorii. În perioada caniculară este indicat persoanelor să evite aflarea la soare în orele de vârf, să se protejeze de razele solare în spații răcoroase, umbrite și să consume cât mai multă apă potabilă", avertizează pompierii.

În caz de situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze Serviciul 112 pentru acordarea ajutorului necesar din partea echipelor de urgență.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă și pericol excepțional de incendiu.

Astfel, în perioada 5-10 august, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 şi +34°C.

La fel, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării