25 iul, 2020 13:05
654
0

Cod galben de caniculă în Moldova: Atenționarea salvatorilor

25 iul, 2020 13:05
654
0

În contextul în care în următoare zile meteorologii au emis cod galben de caniculă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a venit cu câteva Recomandări.

Cod galben de caniculă în Moldova: Atenționarea salvatorilorFoto: dse.md

Astfel, în primul rând, pompierii îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, transmite Știri.md

Specialiștii atenționează despre pericolul utilizării focului deschis în preajma spațiilor forestiere și a lanurilor cu cereale.

Mai mult, pompierii avertizează oamenii care au în grijă minori, să-și monitorizeze strict copii și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere. 

La fel, o atenție sporită este acordată și persoanelor care aleg să se odihnească în spații de agrement în special în preajma bazinelor acvatice. În acest sens, salvatorii atenționează oamenii să evite scăldatul în locuri neautorizate și neamenajate cu stații de salvare. 

Totodată angajații IGSU la amintesc persoanelor despre riscul consumului de băuturi alcoolice, dar și scăldatul în stare de ebrietate. 

Codul galben de caniculă reprezintă risc și pentru persoanele care se află afară în orele cu temperaturi ridicate. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii să evite aflarea la soare în orele de vârf și să se protejeze de caniculă în spații răcoroase și umbrite.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă valabil în perioada 25-31 iulie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter