main logo
1501

Cod galben: Beciuri inundate, drumuri distruse și copaci doborâți

În urma precipitațiilor abundente care au avut loc în după amiaza zilei de 18 mai, mai multe gospodării particulare din raioanele Drochia, Florești, Rîșcani, Ocnița și Ungheni au fost afectate.

Cod galben: Beciuri inundate, drumuri distruse și copaci doborâți

Pompierii au fost solicitați pentru a pompa apa din gospodării și beciuri a  localităților Oclanda, Bulboci, Redi Cereșnovăț și Cremenciug din raionul Soroca, transmite Știri.md.

Tot în localitatea Redi – Cereșnovăț apa a deteriorat o porțiune de 0,6 km de drum local. 

Angajații IGSU au intervenit pentru evacuarea apelor din 5 gospodării particulare, dar și defrișarea unui copac căzut pe traseu în localitatea Voloave. 

În raionul Drochia, ploaia a afectat mai multe grădini, iar salvatorii au pompat apa din subsolul unei școli și a mai multor blocuri de locuit. 

În localitatea Mihăileni, raionul Rîșcani din cauza precipitațiilor, apa din două bazine acvatice s-a revarsăt peste dig, iar salvatorii în comun cu reprezentanții autorităților publice locale  au făcut căi de scurgere pentru a preveni inundațiile. 

La Ocnița în localitățile Călărășăuca și Unguri a fost construit un dig de protecție pentru a evita pătrunderea apei în gospodării.   

La moment comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează la fața locului pentru estimarea prejudiciilor materiale în urma precipitațiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării